Na Pradze, w Centrum Praskim Koneser, odbędzie się wielkie wydarzenie dla miłośników jesiennych smaków. Przez trzy weekendy października w wybranych lokalach na terenie Konesera będzie można skosztować dyniowych specjałów.
Październik przynosi zmianę kolorów nie tylko za oknami, ale także na talerzach. – Od ciepłych, sycących zup, przez słodkie wypieki, aż po pikantne, aromatyczne dania – to prawdziwe bogactwo smaków, które warto odkryć na nowo. Jesienią królową stołów jest dynia, a pysznych i niebanalnych aranżacji z jej udziałem będzie można spróbować w Centrum Praskim Koneser – przekonują przedstawiciele centrum.
Restauracje Konesera przygotowały specjalne menu. Każda propozycja jest starannie zaplanowana i wykonana z najwyższej jakości składników, aby zapewnić odwiedzającym niezwykłe doświadczenia kulinarne!
Bombaj Masala poprowadzi Was po ścieżkach pełnych zmysłowych dodatków i orientalnych aromatów. Specjały z dyni przygotują też Setki Powodów, Freya Cafe & Deli, Spółdzielnia. Koneser i oczywiście Koneser Grill – restauracja już po raz kolejny wyróżniona w prestiżowym przewodniku Michelin, jako jedyna w prawobrzeżnej części Warszawy. A całość zwieńczona wyjątkowym deserem – w Pijalni Czekolady E. Wedel lub kawiarni Kaffeine.
Atrakcje dla dużych i małych, wśród nich gra terenowa pt. „Pole dyniowe”
Październik w Koneserze zaskoczy nas rozmaitymi i inspirującymi warsztatami. Minimal Line proponuje cykl spotkań pod hasłem „LESS IS MORE w dyniowym wydaniu”. W każdy piątek (13.10, 20.10 i 27.10), dorośli będą mogli spróbować swoich sił w malowaniu tuszem, w jesiennym klimacie z poczęstunkiem. Zaś na ostatnią sobotę miesiąca (28.10) zaplanowane są atrakcje dla dużych i małych. Magic Mind Museum przewiduje szereg wydarzeń przez cały miesiąc. W harmonogramie znajduje się między innymi gra terenowa pt. „Pole dyniowe”, cykl warsztatów „Magicznie Zakręcone Dynie” i kreatywne zajęcia plastyczne „Dynie Kusama”.
– Odwiedź Konesera w weekend 13-15 października! Dla spóźnialskich i chętnych, by spróbować jeszcze więcej dyniowych specjałów kolejne szanse już w dniach 20-22 października i 27-29 października podczas pełnego atrakcji finału wydarzenia Wszystkiego dyniowego. Święto dyni w Koneserze – zachęcają organizatorzy.